onsdag 22 augusti 2007

En bild säger mer än tusen ord: Kuala Lumpur

Jag låter bilderna tala för lite av de saker jag upplevt de senaste veckorna, om ni trycker på fotorna går de att förstora, lite lättare att se då. Håll till godo. Jag har dock bara valt ut ett fåtal bilder, finns hundratals att välja på och grejen är att jag har så många äventyr att berätta om men vissa får helt enkelt förbli oskrivna och andra får jag delge er med tiden när allt lagt sig =)



Batu caves. Precis vid ingången till grottemplet, dit tusentals hinduer varje år vallfärdar. Svårt att förstå hur mäktig känslan är att stå vid denna jättestaty, det går aldrig att förmedla på bild. Trappan med de 272 stegen bakom figuren leder in till templet, kan lova att utsikten är fett grym. På vägen upp möts man dessutom av nyfikna små apor ;p






Dark cave.
När vi ändå var vid grotttemplet passade vi även på att undersöka en del andra grottor in i berget. Med pannlampa på huvudet och gummistövlar på fötterna var man redo för att klättra in i mörkret, där fladdermössen hade sitt näste. Kjol var kanske inte det bästa klädesplagget för detta ändamål, men det gick bra trots allt ;p






Hibiskusträdgården. Underbar park med växter som man endast kan drömma om. Det är dessutom helt gratis att gå in här. Vackrare landskap får man leta efter, frågan är om det ens existerar.






Orkidéträdgården. Orkidéer i massor, detta tillsammans med en underbar arom och man kunde tro man var i himmelen. Man behöver inte vara fantast av blommor för att njuta här, det kommer av sig själv.






Fågelparken. Ett stort område där man strövar fritt bland hundratals fåglar. Känns grymt häftigt att komma dem så nära inpå och dessutom kan man gå därifrån med ett gott samvete med tanke på att de inte är inlåsta i några små burar.






Fågelparken. Parken sedd från utsidan. Nätet ovan träden är det enda stängslet som håller fåglarna på plats, men i övrigt flyger och rör de sig fritt. Detta är världens största fågelpark i sitt slag. Kan rekomendera den djupt!






Se upp för apor. Sånt här finner man inte varje dag ;p Kolla på den gröna byggnaden så ser ni de små liven sitta på taket där. Kryllade av dem överallt så det gällde att hålla hårt i solglasögon och andra lösa saker. Aptjuvar!






Nationalmoskén Den största och mest betydelsefulla moskén i Malaysia. Den ligger vid ett jättestort muslimskt område där det finns såväl muslimska koranskolor som muséeum för islamsk konst. Mäktig känsla att vandra på denna plats!






Inne i moskén. För att vi skulle få komma in var vi tvugna att bära kläder som täckte våra kroppar helt samt slöja för att skyla håret. Elisabeth blev riktigt vacker tycker jag, till skillnad mot mig som mest såg ut som en påskakärring ;p






Twin Petronas Towers. Antagligen den mest fotograferade attraktionen i hela Malaysia och för övrigt världens näst högsta byggnad med sina 451,9 meter. Tyvärr är antalet platser begränsade till att få komma upp i "bron" som går mellan tornen och vi var ute alldeles för sent för att kunna bestiga denna. Vi fick nöja oss med bottenplanet som är ett gigantiskt köpcentra.






Kuala Lumpur Tower. Ytterligare en gigantisk byggnad med sina 421 meter över havet och till detta torn hade vi faktiskt turen att att få komma upp i och njuta av den vackra utsikten. Då denna byggnad står på en ganska stor höjd så är den faktiskt högre än Twin Petronas Towers och var man än befinner sig i Kuala Lumpur ser man alltid en skymt av dess prakt.






Utsikt från Kuala Lumpur Tower. Rakt fram kan man se Twin Petronas Towers samt alla andra stora skyskrapor som är ett kännetecken för staden. Höghusen är till största del lyxiga banker eller varuhus, något vi höll oss borta från.






KL Aquaria. Skitcoolt ställe med jatteakvarium som man kunde gå igenom som en enda lång tunnel, här med en haj simmandes mot oss. Fanns även gott om rockor och sköldpaddor samt en massa färgglada fiskar.






KL Aquaria. Närmare en haj än så här kommer man troligtvis inte, bara ett glas emellan hans gap och oss. Jag gillade det här stället fett. Dessutom var det här som jag träffade Rauf, men det är en annan historia. Hemlighetsstämplat!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läser om dina äventyr och är grymt avis! Fortsätt ha kul!!!

Anonym sa...

Carro: Tack ska du ha vännen!