fredag 24 augusti 2007

En bild säger mer än tusen ord: Singapore

Över en dag tog vi bussen från Kuala Lumpur till Singapore, detta lilla pytteland som mer eller mindre endast består av en enda stad - Singapore. Var en resa som bjöd på många skratt och en del ilska, men mest av allt förundran. En otroligt vacker stad som åtminstone i mina ögon mätt är den renaste och finaste som finns på denna jord. Det gäller dock att ta med den stora plånboken för att åka dit, exempelvis 25 kronor för ett glas vatten är inget att förvånas över.



Jag sittande vid Singapore River på en av alla lyxiga och dyra restauranger, kanske inte så märkvärdigt om det inte vore för det jag dricker. Vatten utspätt med dundermedicin, blev helt crazy av den. Nära för att klassas som knark ;p






Elisabeth vid bron över floden som flyter genom staden, i bakgrunden kan man dessutom se en del av den moderna delen av Singapore med alla dess skyskrapor. I floden kan man även se en av de båtar som vi sedan åkte på.






Merlion, en staty med ett huvud som ett lejon och en kropp som en fisk. Detta är Singapores kända och berömda nationalsymbol, vilket har sin förklaring i att Singapore heter Singapura på malaysiska vilket betyder lejonets stad.






The Arab Street med sina små tätt sittande affärer och restauranger. I bakgrunden kan även The Sultan Mosque ses, vi gick aldrig in i denna men den var ståtlig på utsidan i alla fall. Det känns nästan som att befinna sig i ett litet eget land i kontrast till alla skyskrapor i den nya stadsdelen. Tyvärr försvann lite av charmen på grund av att allt var så turistanpassat.

2 kommentarer:

RafaeL sa...

Härliga bilder du har =) Och entourage är nåt för dig ;)

Anonym sa...

Raffe: Hehe, thanks man ;p Men du har inte sett de grymmaste än... Gillar Thailandsbilderna mest, får se om jag orkar lägga upp dem. Kram!